13 Ekim 2015 Salı

BUĞDAY RİSOTTOSU YATAĞINDA SEBZELİ SOTE



Sebzeli Sote

Malzemeler                        
Pratik Ölçü
Birim Ölçü
Açıklamalar
Dana Bonfile

300 g
Sinirleri ayıklanmış, kuşbaşı doğranmış
Tereyağı
1 Yemek Kaşığı
10 g

Sıvı yağ
2 Yemek Kaşığı
20 g

Kuru Soğan
2 Orta Boy
100 g
Küp küp doğranmış 
Sarı Biber
1 Orta Boy
50 g
Küp küp doğranmış 
Bebek Mantar

100 g

Kiraz Domates

100 g

Biberiye
2 dal


Soya Sos
3 Yemek Kaşığı
30 g

Acısso
1 Yemek Kaşığı
10 g

Kekik
1 Çay Kaşığı


Karabiber
½ Çay Kaşığı





Buğday Risottosu

Malzemeler
Pratik Ölçü
Birim Ölçü
Açıklamalar
Kuru Soğan
1 Orta Boy
50 g
İnce doğranmış
Sarımsak
2-3 Diş
10 g
 İnce doğranmış
Su
7,5 Su Bardağı
1,5 lt
Kaynar
Zeytinyağı
2-3 Yemek Kaşığı
30 g

Bulgur
1+ ½ Su Bardağı
300 g

Elma Sirkesi
3 Yemek Kaşığı
30 g

Tuz
1 Yemek Kaşığı
10 g

Karabiber
½ Tatlı Kaşığı
4 g

Bezelye
½ Su Bardağı
100 g
Haşlanmış
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
20 g

Parmesan Peyniri
½ Su Bardağı

İnce rendelenmiş 



             Sebzeli Sote Yapılışı:
  •    Derin bir kızgın tavada etler mühürleninceye kadar sotelenir. 
  •    Yağlar eklenir. 
  •    Et sotelendikten sonra soğan ilave edilir, beş-altı dakika arayla karıştırılarak soğanın da sotelenmesi sağlanır. 
  •    Soğan sotelendikten sonra biber tavaya eklenir, et ve soğanla birlikte dört-beş dakika sotelenir. 
  •    Kiraz domates, biberiye yaprakları, soya sos, acısso ve baharatlar da tavaya ilave edilip karıştırıldıktan sonra tava ocaktan alınır. 


             Buğday Risottosu Yapılışı:
  •    Zeytinyağı kızgın bir tencereye dökülür.
  •    Soğan tencereye alınır, yumuşayınca sarımsak da ilave edilip bir tur karıştırılır.
  •    Bulgur eklenir, yaklaşık beş-altı dakika kavrulur.
  •    Elma sirkesi eklenir, tamamen buharlaştırılır. 
  •    Tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır.
  •    Kaynar sudan bir kepçe bulgura eklenir, eklenen su çekilinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bir kepçe daha eklenir ve tekrar çektirilir. Bu işlem bulgurlar istenilen yumuşaklığa gelinceye kadar devam ettirilir.
  •    Çektirme işlemi bitince bezelyeler de bulgura eklenir.
  •    Pilav sulu kalacak şekilde ocağın üzerinden alınır; tereyağı ve rende parmesan ilave edilip karıştırıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır.
             Servis aşamasında ise; risotto tabağa yatak olarak yerleştirilir, üzerine sote koyulur. Dilenildiği şekilde süslenir ve servis yapılır. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder